INNOVATIES TIJDENS INTERNATIONALE OPEN DAGEN BAKKER BROTHERS

NOORD-SCHARWOUDE – Innovaties in wortels, aubergine, tomaat en bonenrassen en talloze andere ontwikkelingen in het grote assortiment groentezaden voor zowel telers als groenteverwerkers: ze staan centraal tijdens de Internationale Open Dagen van Bakker Brothers van 27 tot en met 29 september 2017 in Noord-Scharwoude. Professionals uit de wereldwijde groentesector maken er kennis met een scala aan noviteiten uit het complete aanbod van het bijna 90-jarige zaadveredelings-, productie- en distributiebedrijf.

De eerste editie van Bakker Brothers Internationale Open Dagen is een levende catalogus van gewassen en rassen van het zaadbedrijf. Op een demonstratieveld in Noord-Scharwoude krijgen relaties een inspirerende rondleiding langs proefvelden waar sperziebonen, peen, mais, suikermais, courgette, pompoenen en butternuts worden gepresenteerd. Speerpunten uit het veredelingsprogramma en specifieke ontwikkelingen per gewasgroep worden belicht en uiteraard is er volop gelegenheid om van gedachten te wisselen met Bakker Brothers’ gewasspecialisten.

Nieuwe rassen
Bakker Brothers is een begrip in het Midden-Oosten, Afrika en de landen rond de Middellandse Zee en richt zich met verdelingsstations in Nederland, Jordanië en Zuid-Afrika en proefstations verspreid over de wereld met name op de veredeling van bonen, pepers, aubergine, tomaat en wortel. Op korte termijn lanceert het bedrijf nieuwe peper-, aubergine- en tomatenrassen waarbij het veredelingsaccent is gelegd op aspecten als opbrengst (oogst), kleur, vorm, stevigheid en uniformiteit. Het portfolio voor bonen, dat zich uitstrekt over alle types voor de verse markt (sperziebonen, snijbonen, platte bonen en stokbonen) wordt binnen afzienbare tijd uitgebreid met rassen die in ontwikkeling zijn voor de groenteverwerkende industrie.

Fors investeren in R&D
Jaarlijks investeert Bakker Brothers fors in research & development en dankzij de nauwe samenwerking met universiteiten en gerelateerde instituten heeft het bedrijf toegang tot de modernste technologieën. Zo wordt voor een aantal gewassen gebruik gemaakt van moleculaire merkers om te testen of materiaal de gewenste eigenschappen bezit.

Meer informatie over de Internationale Open Dagen producten en innovaties van Bakker Brothers is te vinden op www.bakkerbrothers.nl.