CREATING TOMORROW TODAY

“Contribution to the world through breeding and producing high quality vegetable and flower seed varieties.”

Takii Europe B.V., gelegen in De Kwakel, Nederland, is de Europese basis van Takii & Co. Ltd. in Japan (opgericht in 1835). Takii Europe B.V. is een geïntegreerd zaadbedrijf, dat zich bezighoudt met het veredelen, produceren, verwerken en de verkoop & marketing van een breed scala aan groente- en bloemrassen. De rassen worden verhandeld onder de merknamen Takii Seed aan professionele telers en
K. Sahin Zaden aan kleinverpakkingshandelaren.

Het bedrijf richt zich voor zowel groente- als bloemzaden op een kernassortiment. Voor groente is dat ui, kool, tomaten, onderstammen en watermeloenen. De afdeling bloemzaden richt zich voornamelijk op zonnebloemen (Sunrich F1 series), lisianthus, viola, pot gerbera, canna en sierkool. Met een duidelijke focus op dit gamma is Takii Europe B.V. uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor haar uitgebreide clientèle.

Takii Europe B.V. heeft een internationaal verkoop distributienetwerk opgezet, bestaande uit distributeurs die actief wordt ondersteund door Takii productspecialisten. Daarnaast heeft het bedrijf rechtstreekse verkoopactiviteiten opgezet in Nederland, België, Spanje en Engeland. In 2015 vierde Takii Europe B.V. haar 25 jarig bestaan.

Tijdens “Seed meets Technology” laat Takii o.a. het assortiment zien van witte kool, Tronchuda, rode kool, Savooiekool, baby leaf en zonnebloemen.

We zijn trots dit jaar drie nieuwe rassen te laten zien, namelijk onze bewaarkool TCA-554, onze platte kool TI-16W en de nieuwe collard TCL-553.

Daarnaast treft u Takii met een stand in de expositie ruimte. Hier ziet u onze onderstam Ancora, populair vanwege zijn hoge resistentie tegen Fusarium en de, voor Takii, eerste Rijnsburger rode ui TEON502 met uitstekende bewaar capaciteiten. Uiteraard geven wij u ook graag informatie over ons uitgebreide assortiment.