Mooij Agro is een internationaal opererend bedrijf dat innovatieve ventilatietechnieken voor telers en bewaarders ontwikkelt en produceert, een en ander ten behoeve van diverse soorten gewassen. Jarenlange ervaring in de agrarische sector en een eigen R&D afdeling stelt Mooij Agro in staat om innovatieve, probleem-specifieke én daarnaast ook betaalbare professionele klimaatbeheersingssystemen en bewaaroplossingen te creëren.

Meer dan 100 toegewijde medewerkers bedienen klanten over de gehele wereld en door een verregaande en diepgaande persoonlijke relatie zijn wij in staat om een completer en meer op maat gesneden product te leveren. Mooij Agro doet er alles aan om haar klanten zekerheid én volledige ontzorging rondom professionele klimaatbeheersing en droog- en bewaaroplossingen te bieden.

Mooij Agro is opgericht in 1981 en sinds 2001 onderdeel van de Hotraco Group.

Mooij Agro heeft veel ervaring met het drogen van granen, zaden en peulvruchten. Zo hebben we veel kisten drooginstallaties gemaakt, maar ook droogvloeren en andere droogoplossingen.
Hiervoor gebruiken we axiaal of centrifugaal ventilatoren. Voor de droging hebben we verschillende mogelijkheden, zoals ontvochtigers maar ook grote centraleverwarmingssystemen of modulerende kachels.
Onze meet– en regelapparatuur is uitgevoerd met speciale software om de droogcyclus snel en efficiënt en veilig te laten verlopen.