Afbeelding1

Logo Teal

Machinebouwer en zaad-technoloog bundelen krachten!!

LEBA en Ad Terram zijn TEAL Agro Technologies gestart. Deze nieuwe joint venture biedt nieuwe coatingtechnieken en behandelmethodieken voor de internationale markt. LEBA is rijk aan ervaring in het ontwikkelen en bouwen van hoogwaardige machines voor onder andere de zaadindustrie. Ad Terram heeft in de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt met voornamelijk organische zaadbehandelingen en zaadcoating producten.

TEAL Agro Technologies brengt hoogwaardige coatingtechnieken op de markt brengen die door de symbiose tussen machine en middel een uitkomst biedt voor alle spelers in de zaadindustrie. Naast het feit dat het organische middelen betreft, heeft het ook een veel lager energieverbruik tot gevolg. De joint venture is een logische stap gezien de innovatieve strategieën en praktische benadering van LEBA om een multifunctionele behandelmachine te ontwikkelen wat zeker tot een cultuuromslag in de agro industrie zal leiden.

TEAL Agro Technologies biedt bedrijven in de land- en tuinbouw geavanceerde hoogwaardige concepten die leiden tot een beter eindproduct en lagere kosten. Dit geldt voor alle facetten van de industrie dus voor zowel landbouwproducten zoals granen en mais als voor tuinbouw- en bloemproducten. Met de komst van TEAL Agro Technologies is de lat qua zaadtechnologieën een stuk hoger gelegd.

Internationale zaadbedrijven krijgen nu de kans om te profiteren van de nieuwste groene technologieën met een hoger kwaliteitsniveau dan de huidige conventionele technologieën. Deze diensten zijn inmiddels succesvol in gebruik bij een aantal bedrijven in Europa. Het kan nu écht anders, het roer kan nu om, de maatschappelijke discussie is op een hoogtepunt. Het volstaat niet meer om simpelweg te zeggen dat het niet anders kan. Als er milieuvriendelijker alternatieven voorhanden zijn, dient men te moeten onderbouwen als deze niet worden toegepast. Het TEAL-concept geeft een hoogwaardig eindproduct waarbij geen gebruik wordt gemaakt van chemische middelen zoals polymeren (plastics) en geeft een nóg hogere kwaliteit als dat men tot nu toe gewend is, 1+1=3!”.

Op Seed Meets Technology 2016 zal TEAL de bezoekers uitleggen wat de voordelen zijn van de TEAL concepten. Tijdens de beurs zullen er doorlopend demo’s zijn van het filmcoaten met een LF500 machine met TEAL-coat.

TEAL en LEBA machine