Indus Bulk Logistics

Indus Integrated Bulk Logistics uit Nederland presenteert zijn innovatieve oplossing (Indus Neva) voor de opslag, verwerking en los/doseer mogelijkheden van Big Bags tijdens de 5e editie van Seed Meets Technology op de Proeftuin Zwaagdijk op 25-27 september. Na de nodige ervaring te hebben opgedaan met de implementatie van hun Big Bag-oplossing bij een aantal grote zaadverwerkers, besloot Indus om deel te nemen aan dit evenement om hun Big Bag Handling Solution aan andere geïnteresseerde partijen te laten zien.

Minder opslagruimte
Dankzij de stapelbaarheid van de Indus Neva-systemen (max. 4 hoog x 1.500 kg.) Maakt dit het mogelijk om de opslagruimte in het magazijn van Big Bags te verminderen met verwerkte en onbewerkte zaden..

 

 

 

 

Veiliger intern en extern transport
Het basisgedeelte/onderdek van de Indus Neva is komvormig. De onderkant van de Big Bags zal daarom de vorm van het onderste deel aannemen en zal (ook door de bevestiging van de hijslussen) daardoor beter gefixeerd zijn voor intern en extern transport

 

 

 

 


Mogelijkheid van (gedoseerde) onderlossing van Big Bags

Het basisgedeelte van de Indus Neva heeft een schuif (vanaf de zijkant te bedienen) in het midden van het onderste gedeelte. De schuif stelt gebruikers in staat om te lossen (met een doseermogelijkheid) en de Big Bag te sluiten voor verdere lediging in een later stadium.

 

 

 

 


Gereduceerd opslagvolume indien niet in gebruik
Als de Indus Neva-systemen niet in gebruik zijn of op (leeg) retourtransport, absorberen de systemen slechts een minimale opslag / transportruimte (vermindering van het volume ongeveer 5:1).

 

 

 

 

Duurzaam, hygiënisch en schoon
De robuuste Indus Neva-systemen zijn gemaakt van kunststof met een hoge slagsterkte (polypropyleen en polyamide) en metaal (gegalvaniseerd staal of roestvrij staal). Omdat de onderste delen van de Indus Neva uit één stuk zijn gevormd, zijn er geen verborgen, holle en gesloten compartimenten waar zich (onzichtbare) vervuiling kan ophopen. Indien nodig kunnen de Indus Neva-systemen zeer eenvoudig worden gereinigd

 

 

 

 

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Dirk Dijkstra:

Indus Integrated Bulk Logistics BV
Nijverheidsbuurt 13c
NL-3474 LA Zegveld
The Netherlands
Website: www.indus-bulklogistics.com
Mail: dirk.dijkstra@indus-bulklogistics.com
Tel.: +31 (0)318 627 117 / mobile +31 (0) 6 246 18 770
Fax.: +31 (0)318 627 101