Fytagoras logoFytagoras

Fytagoras is een Onderzoeks- en Innovatiebedrijf met een grote fundamenteel en toegepast onderzoekservaring binnen een brede kennisinfrastructuur. Het kennisnetwerk en de locatie van Fytagoras en haar medewerkers garanderen een continue update in de relevante kennisgebieden. De Fytagoras Laboratoria zijn al meer dan 20 jaar gehuisvest binnen het Instituut Biologie van de Universiteit Leiden.

Met meer dan 20 jaar zaadonderzoek heeft Fytagoras een sterk uitgangspunt voor het innoveren van toepassingen in zaadwetenschap en zaadtechnologie. Samenwerking met verschillende partners, zowel vanuit de industrie als de academische wereld, levert veel kennis die niet alleen heeft geleidt tot een groot aantal wetenschappelijke publicaties (>40), maar ook tot innovatieve zaadtechnologie machines, praktische procedures en patenten.

Neem voor meer informatie contact op met Sales Fytagoras:
Wessel Holtman (06-13089947, wessel.holtman@fytagoras.com)

Of stuur een e-mail naar : info@fytagoras.com

Fytagoras, P.O. Box 546, 2300 AM The Netherlands.

Fytagoras op “Seeds Meets Technology”: Seed Respiration Analyzer voor het testen van zaden
Het in Leiden gevestigde onderzoeksbedrijf Fytagoras is gespecialiseerd in zaadtechnologie, veredelingstechnologie, plantenstoffen, en tuinbouwkundige kennis. Naast het uitvoeren van onderzoek, ontwikkelt Fytagoras ook een aantal machines, waaronder de Seed Respiration Analyzer (SRA).
De SRA analyse is een ondersteuning op het gebied van het testen van zaden. Een SRA analyse geeft een snelle maar nauwkeurige meting van de ademhaling van individuele zaden tijdens kieming. Afhankelijk van de soort duurt de analyse tussen 10 en 72 uur. Je kunt eenvoudig bepalen welke zaden dood, dormant of actief kiemend zijn. Metingen met de  SRA geven detail informatie over de homogeniteit van een partij zaden, en veranderingen na zaadbehandeling. Bovendien geeft de test ook informatie over de verschillen tussen de individuele zaden en verschillen tussen zaadpartijen.
De werking van de SRA is gebaseerd op optische zuurstofdetectietechnologie en bevat ook verschillende temperatuur zones en moderne software voor machine-aansturing en data acquisitie. Een groot aantal individuele zaden kunnen tegelijkertijd worden gemeten.

De SRA test heeft veel toepassingen:

  • meetinstrument om snel de levensvatbaarheid van zaad vast te stellen
  • eenvoudige controle over effecten van zaadbehandelingen
  • hulp bij voorspellen van de uitvoerbaarheid  van priming methodes
  • hulp bij veredelingsprogramma’s
  • eenvoudige en snelle controle van het afrijpen van zaad
  • checken van bacteriële- en schimmelinfecties in zaad
  • homogeniteitstesten

Fytagoras presenteert de Seed Respiration Analyzer van 25 -27 september op Seed Meets Technology in de hallen van Proeftuin Zwaagdijk.

Seed Respiration Analyzer