ABZ Seeds

Gourmet Strawberries
Andijk Holland
ABZ Seeds is een bedrijf welke gespecialiseerd is in de veredeling van F1-hybride aardbeirassen, vermeerderd door zaad. De opkweek van aardbei plantmateriaal rechtstreeks uit zaad geeft veel voordelen op het gebied van schoon en betrouwbaar plantmateriaal en de logistiek. Van zaai tot eerste oogst duurt tussen drie en vijf maanden. Onze aardbeirassen zijn doordragend en onderscheiden zich in de markt door de uitstekende smaak.

Op de ‘Vegetable Trials’ tijdens ‘Seed meets Technology 2017’ demonstreren wij twee verschillende teeltsystemen voor de beschermde aardbei zomerteelt op substraat: een stellingen systeem buiten en een kasteelt binnen. In beide teeltsystemen vergelijken we onze smaakaardbei Delizzimo® met een aantal nieuwe ontwikkelingen uit onze  gespecialiseerde veredeling programma’s voor deze zomerteelten.

Met onze aardbei Delizzimo® kunnen we zelfs midden in de winter nog een aardbei kweken die smaakt naar de zomer. In de rassenexcursie van de ‘Vegetable Trials’ zijn regelmatig bezoeken aan onze demonstratieproeven opgenomen.