Logo Satec

Al meer dan 30 jaar ontwikkelt en maakt het Team van SATEC hoogwaardige machines en installaties voor het filmcoaten en pilleren van zaaizaden. Ook de ontwikkeling en verkoop van polymeer formuleringen voor zaadbehandeling zijn gedurende deze tijd een wezenlijk onderdeel van onze activiteiten. Insecticide en fungicide coatings zijn ook vanaf den beginne een belangrijke activiteit voor SATEC.

In een zeer vroeg stadium heeft SATEC de voordelen van het Rotor-Stator principe herkend en met eigen ontwikkeling aangepast voor Koolzaad en groenten zaden. Het feit dat onze machines zowel geschikt zijn voor filmcoating alsook voor pillering van zaden, verklaart onze sterke positie in deze markt.

Wij maken gespecialiseerde machines voor zaad batches vanaf een paar gram tot 200kg per batch. Daarnaast leveren wij ook volledige installaties, onze turnkey projecten.

Onze ervaring met kleefmiddelen voor de productie van stofvrije zaad coatings heeft onze kennis over de productie van kwalitatief hoogwaardig zaad sterk vergroot. Hieruit hebben wij een method ontwikkeld voor een continue proces begeleidende stofmeting, de SATEC® Dust Monitor.

Op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen werken wij sinds 30 jaar met TMTD 98% SATEC® (a.i. thiram). Momenteel zijn wij registratie houder in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ons product is sinds dit jaar ook toegelaten in Nederland, via de procedure van de wederzijdse erkenning, maar tot dusverre slechts voor komkommer in bedekte teelt. Het CTGB heeft zijn eigen standaards gemaakt wat betreft de wederzijdse erkenning, dit maakt het helaas veel moeilijker om nieuwe producten voor de groententeelt op de Nederlandse markt te brengen.

In Duitsland is onze aanvraag voor een extra 50 minor crops in behandeling dit in aanvulling op de meer dan 30 gewaasen waarvoor we nu al een toelating hebben. Dit initiatief laat duidelijk zien hoe overtuigd wij zijn van de kwaliteit van ons product en het actieve ingredient. Tot dusverre is er geen ander middel dat zijn effectiviteit tegen zaad overdraagbare ziekten zo goed en over een zo breed scala aan gewassen heeft bewezen als TMTD. Vermeldenswaard is ook de uitstekende selektiviteit en de werking als repellent voor vogels en knaagdieren.

Mocht u nog meer willen ervaren over onze competenties en services, ga naar onze website: www.satec-seedcoating.de of www.satec-equipment.de
Satec klein