Bezoek de Vegetable Trials middels een Variety tour

Een belangrijke doelgroep voor Seed meets Technology zijn telers van groenten. Zeven zaadbedrijven (ABZ Seeds, Enza Zaden, Ergon Seed, Prudac, Wing Seed, Sakata en Takii Europe) tonen onder de naam ‘Vegetable trials’ hun nieuwe rassen op het proefveld. Voor telers en belangstellenden is er speciaal een rondleiding opgezet. Middels ‘Variety tours’ op twee momenten per dag (om 10:30 uur en 14:00 uur) krijgen telers toelichting van de veredelaars. U kunt zich hiervoor aanmelden door middel van het formulier onder aan de pagina.

Takii Europe
Tijdens “Seed meets Technology” laat Takii o.a. het assortiment zien van spinazie, witte- en rode kool, spitskool, broccoli, tronchuda en baby leaf. Dit jaar leggen we graag de nadruk op onze witte kool Vertex en TCA-520, onze tronchuda Luzia en onze spitskool Monserrate.

Daarnaast treft u Takii ook met een stand in de expositie ruimte.

ABZ Seeds
Op de ‘Vegetable Trials’ tijdens ‘Seed meets Technology 2017’ demonstreren wij twee verschillende teeltsystemen voor de beschermde aardbei zomerteelt op substraat: een stellingen systeem buiten en een kasteelt binnen. In beide teeltsystemen vergelijken we onze smaakaardbei Delizzimo® met een aantal nieuwe ontwikkelingen uit onze  gespecialiseerde veredeling programma’s voor deze zomerteelten.

Enza Zaden
Enza Zaden toont op het hydroponicsveld verschillende bladgewassen en rassen sla.

Prudac
Producten die Prudac laat zien zijn hun unieke pottomaatjes, potpepers en potkersen.

Wing Seed
Wing Seed is een Nederlands zaadbedrijf gespecialiseerd in de marktintroductie van nieuwe innovatieve groenterassen en doet voor het eerst mee aan het evenement. Zij stellen u de nieuwe rassen rode Chinese kool voor: Scarvita F1 en Scarrossa F1. Scarvita F1 en Scarrossa F1 hebben beide een frisse, nootachtige smaak. Beide rassen zijn geschikt voor verwerking in verpakte slamelanges als vervanger van radicchio of de rode Batavia.

Ergon Seed
Ergon Seed geeft een toelichting op zijn tomatenhybriden. De roze tomatenvarieteit Pink Delight F1 krijgt extra aandacht. Deze varieteit wordt meer en meer de standaard in Oost-Europese landen voor de teelt in plastic tunnels.

Pink Delight F1 is een excellente tomatenvarieteit (250 – 300 gr), heeft een goede houdbaarheid en de vruchten hebben een dieproze kleur. Verder is er aandacht voor enkele van Ergon’s nieuwe roze tomatenvarieteiten.

Eveneens zullen er courgettes getoond worden en nieuwe hete pepervarieteiten in het Sivri- en Charlestonsegment.

Sakata
Sakata is aanwezig met een groot proefveld vlak naast Proeftuin Zwaagdijk. Zij tonen u een uitgebreid assortiment aan bloemkool, sla, broccoli, kool, spinazie, bosui, courgette, rode biet, radijs, pompoen en courgette.

Bedrijfsnaam

Mr.Mrs.

Voornaam

Achternaam

Adres

Postcode

Plaats

E-mailadres

Website

Welke dag komt u?
Dinsdag 26 september om 10:30uDinsdag 26 september om 14:00uWoensdag 27 september om 10:30uWoensdag 27 september om 14:00uDonderdag 28 september om 10:30uDonderdag 28 september om 14:00u