Bijeenkomst  ‘Transport van zaden, maar dan nét even anders…” (door Volkmann)

Dinsdag 25 september
15:00 – 15:30 uur
Spreektaal: Engels

Donderdag 27 september
15:00 – 15:30 uur
Spreektaal: Engels

Inhoud bijeenkomst
Je ziet in de branche steeds meer transport systemen op basis van vacuüm. Dit blijkt een goed alternatief te zijn voor transport van allerlei zaden richting diverse procesmachines. De transport systemen zijn compact, stil een eenvoudig te installeren. Maar daarnaast zijn er nog een aantal factoren die van belang zijn: hoe schoon is het systeem na transport, en kunnen zaden beschadigen? Indien een systeem goed is opgesteld, met de juiste diameter leiding met zo min mogelijk obstakels, heb je een restloos systeem, waar geen zaadje in achterblijft. Omsteltijd wordt hierdoor zo kort mogelijk. Daarnaast zorgt een geleidelijk luchttransport ervoor dat zaden niet beschadigen tijdens transport. Het is zelfs mogelijk een deel van het stof al van de zaden af te halen tijdens transport, zodat storten in b.v. een coater met minder stof gebeurd.

Vacuüm systemen van Volkmann worden gebruikt bij een capaciteit van enkele tientallen kilo’s per uur, tot aan zelfs 4.000 kg produkttransport per uur. Aangezien een vacuüm systeem “bovenop” een productie installatie wordt opgesteld, is het plaatsen van onderlossers of kiepbakken op hoogte niet meer nodig. Hierdoor is uiteraard een vermindering van heftruck werkzaamheden te realiseren. Transport vind doorgaans plaats vanaf het grondniveau tot bovenaan de installatie ( 6 tot 8 meter verticaal, 15 tot 20 meter totaal). Onderaan de zeef of coater wordt het product weer opgepikt door het volgende vacuüm transport systeem, opgesteld boven de volgende bewerking of verpakkingsinstallatie.

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op mogelijke oplossingen, aandachtspunten en uiteraard reeds geleverde installaties.

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Company name

Mr.Mrs.

Surname

Country

E-mail address

Tuesday September 25 15:00Thursday September 27 15:00